Klik PLAY knap her over for at se video.

Vi er Luca og Oscar og Vi kommer fra Italien.

Vi er fætre og vi er vokset op sammen. Vi kender hinanden så godt, som man kan kende en anden menneske. Da vi var børn, vi gjorde alting sammen. Da vi blev ældre, deltes vore veje. Det var kærligheden til den håndværksmæssige madtradition, der bragte os sammen igen. Sådan blev La Treccia blev født juli 2014.

Oscar.

Oscar.

Luca.

Luca.

Fra nord til syd, og tilbage.

Vi voksede op i Piemonte, Norditalien, men vore rødder og sjæl tilhører Calabrien, det sydligste Italien, tåen af støvlen, som man siger. Lækker, hjemmelavet mad, der smager som det skal, er, hvad vi husker fra vor barndom. Grøntsager fra egne haver, hjemmelavet salami hængende i kælderen, vin boblende medens det gærer. Naturligvis gik vi glip af alt dette, da vi ankom til Danmark.

FORSØG OG FEJL føreR til Framgang.

Vi var ikke oplevet osteproducenter, da vi først startede. Da vi startede som osteproducenter, vidste vi, at mælk i Danmark var fremragende og med lidt italiensk præg, det kunne det omdannes til noget vi var vant til hjemmefra. Vi startede så turen sammen, ligesom i gamle dage. Det har været alt andet end let. Vi sigtede højt lige fra begyndelsen, og ønskede at nå et punkt, hvor vi kunne levere den samme, høje kvalitet og lækre smag hver dag. Mælk kan nogle gange være i dårlig humør. Den ændrer sine egenskaber fra sæson til sæson, måned til måned, uge til uge - nogle gange endda på daglig basis. I virkeligheden, på italiensk, henviser vi til mælken som 'hun', fordi den ligner mere en person end en blot et stof, vi arbejder med. 

HÅNDVÆRK HELE VEJEN.

Vi valgte også, at lave alt, hvad vi overhovedet kunne lave i hånden – ligesom man har gjort det i århundreder i Italien. Når disse oste, som vi laver, istedet for en industriel proces bliver lavet trin for trin med vore bare hænder, bliver der skabt et dybere forhold mellem os og ostene, men også mellem ostene og alle jer derude, som vi gør dette for. Vi håber du vil nyde vort håndværk og den smag, der bringer os tilbage - hjem til Italien. 

Lad os være venner – ligesom vi har valgt at skrive på vores emballagen. Vi håber, at La Treccia vil være den mest udsøgte form for kulturel udveksling.


LA TRECCIA I  medierne.

Ostesnak: "Kærlighed til ost i Rødovre"

Dansk Ostehåndværk: "Ostival: La Treccia"

PAJP Magazine: "Burrata Balls"