Kaneps_LaTreccia-30.jpg
LUCA_OSCAR_bimbi.jpeg
Kaneps_LaTreccia-24.jpg
Kaneps_LaTreccia-292.jpg
Kaneps_LaTreccia-8_2.jpg
Kaneps_LaTreccia-30.jpg

La Treccia


Vi laver vores oste med passion og kærlighed – lige til dig.

SCROLL DOWN

La Treccia


Vi laver vores oste med passion og kærlighed – lige til dig.

La Treccia er et lille mejeri i udkanten af København, i Rødovre, grundlagt juli 2014. På La Treccia laver vi traditionelle italienske friskoste på dansk økologisk mælk. Derfor hedder vi, ”La Treccia” – en fletning af italiensk og dansk kultur.

Vor specialitet er oste, man kalder for "pasta filata". De er lavet med en ostefremstillingsteknik, der bogstaveligt betyder 'spundet ostemasse'. Det er den teknik, man bruger, til at lave den mest kendte ost af denne type – mozzarellaen. Vi laver også andre oste, som frisk ricotta, mascarpone og stracchino. 

Vi arbejder den friske mælken ved hjælp af vegetabilsk osteløbe, mælkesyrebakterier og varmt vand. Hvis vandet ikke er varmt nok, vil den helt særlige teknik, vi anvender ikke skabe det optimale resultat.

Hvorfor Danmark? Danmark er et land med fantastisk mælkeproduktion. Vi arbejder med økologisk jerseymælk fra Naturmælk. 

Grundregelen er, at mælk smager af, hvad køerne spiser. Det er derfor den rene natur og græsning i det fri, der har den enorme effekt mælkekvaliteten.

Vort mål med La Treccia, er at bringe et stykke autentisk, italiensk madkultur til Danmark. Vi håber, at danskerne gennem vore produkter vil møde den ekstremt mangfoldige madkultur i Italien. Mozzarella og mascarpone er allerede meget populære og meget brugte ingredienser i de fleste hjem i Danmark. Men, der er så meget mere! At arbejde med mælk som grundlæggende råvare, er helt fantastisk fordi dens kompleksitet, og måden den anvendes på, resulterer i utrolig forskelligartede produkter i Italien og her.

Vi inviterer dig til at dykke ned i verden af smagesrigdom gennem friske, håndlavede oste på italiensk vis. 

 

 

 

LUCA_OSCAR_bimbi.jpeg

Om os


La Treccia er  en familie affære. 

Om os


La Treccia er  en familie affære. 

Klik PLAY knap her over for at se video.

Vi er Luca og Oscar og Vi kommer fra Italien.

Vi er fætre og vi er vokset op sammen. Vi kender hinanden så godt, som man kan kende en anden menneske. Da vi var børn, vi gjorde alting sammen. Da vi blev ældre, deltes vore veje. Det var kærligheden til den håndværksmæssige madtradition, der bragte os sammen igen. Sådan blev La Treccia blev født juli 2014.

 Oscar.

Oscar.

 Luca.

Luca.

Fra nord til syd, og tilbage.

Vi voksede op i Piemonte, Norditalien, men vore rødder og sjæl tilhører Calabrien, det sydligste Italien, tåen af støvlen, som man siger. Lækker, hjemmelavet mad, der smager som det skal, er, hvad vi husker fra vor barndom. Grøntsager fra egne haver, hjemmelavet salami hængende i kælderen, vin boblende medens det gærer. Naturligvis gik vi glip af alt dette, da vi ankom til Danmark.

FORSØG OG FEJL føreR til Framgang.

Vi var ikke oplevet osteproducenter, da vi først startede. Da vi startede som osteproducenter, vidste vi, at mælk i Danmark var fremragende og med lidt italiensk præg, det kunne det omdannes til noget vi var vant til hjemmefra. Vi startede så turen sammen, ligesom i gamle dage. Det har været alt andet end let. Vi sigtede højt lige fra begyndelsen, og ønskede at nå et punkt, hvor vi kunne levere den samme, høje kvalitet og lækre smag hver dag. Mælk kan nogle gange være i dårlig humør. Den ændrer sine egenskaber fra sæson til sæson, måned til måned, uge til uge - nogle gange endda på daglig basis. I virkeligheden, på italiensk, henviser vi til mælken som 'hun', fordi den ligner mere en person end en blot et stof, vi arbejder med. 

HÅNDVÆRK HELE VEJEN.

Vi valgte også, at lave alt, hvad vi overhovedet kunne lave i hånden – ligesom man har gjort det i århundreder i Italien. Når disse oste, som vi laver, istedet for en industriel proces bliver lavet trin for trin med vore bare hænder, bliver der skabt et dybere forhold mellem os og ostene, men også mellem ostene og alle jer derude, som vi gør dette for. Vi håber du vil nyde vort håndværk og den smag, der bringer os tilbage - hjem til Italien. 

Lad os være venner – ligesom vi har valgt at skrive på vores emballagen. Vi håber, at La Treccia vil være den mest udsøgte form for kulturel udveksling.


LA TRECCIA I  medierne.

Ostesnak: "Kærlighed til ost i Rødovre"

Dansk Ostehåndværk: "Ostival: La Treccia"

PAJP Magazine: "Burrata Balls"

Kaneps_LaTreccia-24.jpg

OSTE


Alle vore oste er lavet med dansk økologisk jerseymælk.

OSTE


Alle vore oste er lavet med dansk økologisk jerseymælk.

NÅR DU KØBER HÅNDværk.

Når du køber noget af en håndværker, køber du ikke bare en simpel ting. Du køber i stedet hundredvis af timer anvendt på eksperimenter, fiaskoer og succeser. Du køber dage, uger og måneder af frustration og øjeblikke af ren glæde. Du køber ikke kun en ting eller et objekt, men et stykke af et hjerte, en del af en sjæl; en periode af en anden persons liv. Hvad du køber af en håndværker er travl tid, brugt omhyggeligt til at gøre, hvad personen er passioneret af; noget, der er lavet lige til din nydelse.

Ost er en af de ældste madprodukter der er.

Mælk, et simpelt materiale, kan blive til så mange ting afhængigt af hvordan man arbejder med det. I Italien er der et stort udvalg af oste og ostefremstillingsmetoder. Hver region er ligesom sin egen verden af ost. Hos La Treccia laver vi såkaldte pasta filata oste. Pasta filata er navnet på en specifik teknik, hvor mozzarella – den mest kendte ost i denne kategori.

Kaneps_LaTreccia-292.jpg

Inspiration


Hvordan spiser man det hele?

Inspiration


Hvordan spiser man det hele?

Vi ønsker at sikre os, at du får den rigtige oplevelse, når du vil nyde vore oste derhjemme med din familie og dinner venner. Det er fordi vi gerne vil give dig nogle vigtige tips om ,hvordan man bruger, kombinerer og spiser disse oste på italiensk vis. Du er selvfølgelig også velkomme til at gør som du har lyst til!

Tusind tak til keramiker MAGDALENA KAŁUŻNA for at lade os bruge sine smukke tallerkner.


Kaneps_LaTreccia-8_2.jpg

Fætrene


Fætrene


LUCA VIGLIAROLO

Medejer/produktion

"Den der arbejder med hænderne er arbejdere.
Den der arbejder med hænderne og hjernen er en håndværker. Den der arbejder med hænderne, hjernen og hjertet er en kunstner."

OSCAR FERRARO

Medejer/office

Kontakt os


Kontakt os


Du er altid velkommen til at kigge forbi hos os på La Treccia. Bare giv os en heads up via Facebook eller sms før, så vil vi ikke være for dybt i ostemassen. Hvis du er interesseret i at købe vores oste direkte fra os, kan du gøre det, bare gør din bestilling en dag før du har brug for ostene.

For generelle forespørgsler & Bestillinger

info@latreccia.dk

+45 30 14 28 94

For pressefotos

Download her. Alle fotokredits til Justin Kaneps.