​Ricotta

​'Genkogt' på italiensk

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricottadelikatesser. Processen er simpel men tidkrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt.​

Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den frisk ricottaost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsæt den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.​

BILLEDER FRA LA TRECCIA

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kigge forbi hos os på La Treccia. Bare giv os en heads up via Facebook eller SMS før, så vil vi ikke være for dybt i ostemassen. Hvis du er interesseret i at købe vores oste direkte fra os, kan du gøre det, bare gør din bestilling en dag før du har brug for ostene​.

forespørgsler & Bestillinger

info@latreccia.dk

+45 30 14 28 94

​​La Treccia ApS

160 Valhøjs Alle

​2610 Rødovre, Denmark

Nyttige links​

Download pressefotos

Alle fotokredits til Justin Kaneps.

​Smiley-rapport

Her kan du finde Smiley-ra​pport fra Fødevarestyrelsen. 

facebook-logo​   instagram